پیامبر خدا سلام الله علیه و آله می فرماید: مَثَل مومن، مَثَل زنبور عسل است.
سه شباهت مومن به زنبور عسل
فرمود: مومن کارهایش شیرین است. علامت دوست اهل بیت سلام الله علیهم این است که نمک دارد. «الْمُؤْمِنُ عَذْبٌ یُحِبُّ الْعُذُوبَةَ وَ الْمُؤْمِنُ حُلْوٌ یُحِبُّ الْحَلَاوَةَ»[1] مومن شیرین است و چیزهای خوشمزه و شیرین را هم دوست دارد. همه ائمه خرما را دوست داشتند. فرمودند: ما و شیعیان ما از شیرینی خلق شدیم. پیامبر سلام الله علیه و آله فرمود: مومن مانند زنبور عسل است. یک سوره قرآن به نام زنبور است که خیلی از نعمت های بزرگ را هم خدای متعال تو همین سوره نمل نقل کرده است.
پیامبر خدا سلام الله علیه و آله می فرماید: مثل مومن، مثل زنبور عسل است. زنبور هم به جاهای خوب و پاک و طاهر می رود. فرمود: جاهای خوب ما اهل بیت سلام الله علیهم هستیم. زنبور عسل سه تا صفت خوب دارد. همیشه از چیزهای طیب و پاکیزه استفاده می کنند. نمی رود از اشغال و کثافات استفاده بکنند. چند دژبان هستند دم در کندو هست که این زنبوهایی که می آیند، این ها را بو می کنند. اگر چیز آلوده و میکروب زا همراهشان باشد یا بریشان می گردانند یا می کشند. مومن هم همیشه چیزهای طیب می خورد.
دوم: صادرات زنبور عسل مصفاست. «شِفاءٌ لِلنَّاسِ»[2] از یک زنبور کمتر نباشیم. نیش هم می تواند بزند اما عسل می دهد. سوم حضرت می فرماید: زنبور نشستن و برخواستنش هم با لطافت است. گل و گیاه و شکوفه را از بین نمی برود. مومن هم خانه ای می رود. مهمانی می رود. بین زن و شوهر دعوا نمی اندازد. فتنه به پا نمی کند. غیبت و سخن چینی نمی کند. حضرت می فرمایید: کسی که می آید از دیگران برایت سخن چینی می کند، حواست باشد از تو هم به دیگران می گوید. به سخن چین و نمام هیچ وقت اعتماد نکن. آتش خاموش کنیم، نه آتش بیار معرکه باشیم.
امیرالمومنین سلام الله علیه اول مظلوم عالم بود. شخصیتی که از طفولیت کنار پیامبرخدا سلام الله علیه و اله بود. خود حضرت می فرماید: حضرت پیامبر خدا سلام الله علیه و آله من را روی زانوهایش می نشاند، لقمه در دهان من می گذاشت. من صدای وحی را می شنیدم. صدای ناله شیطان را شنیدم. به پیامبر عرض کردم: این صدای کی هست؟ فرمود: شیطان است. حالا که من آمدم از عبادت بت ها مأیوس شده است. در سن ده سالگی اول کسی بود که به پیامبر سلام الله علیه و آله ایمان آورد.
[1] . وسائل الشیعة/شیخ حر عاملی/25/275/31- باب استحباب اختیار الماء العذب ...:275
[2] . النحل : 69
همانطور که امیر مومنان حضرت علی (علیه السلام) می فرمایند : پیامبر خاتم حضرت محمد مصطفی (صل اله علیه و آله وسلم) تنها پیامبری بودند که بعد از رحلت آن بزرگوار، بزرگترین خسران و زیان به بشریت وارد شد چرا که بعد از رحلت ایشان رشته ارتباط انسان با خداوند تبارک و تعالی برای همیشه و تا ابد قطع شد که تا آن زمان در فوت هیچ بنده ای از بندگان خدا اتفاق نیفتاده بود ، حضرت محمد (ص) در زمان بعثت فقط سه نفر بلافاصله با ایشان بیعت کردند اول: همسر ایشان حضرت خدیجه (سلام اله علیها) و دوم حضرت امیرالمومنین علی ( علیه السلام) و سوم برده ای به نام زید حارث -- یعنی سه ستونی که اشراف قریش و اکثریت بزرگان مکه ابدا این سه گروه را اصلا به حساب نمی آورند اول زن بود که زنان را زنده به گور می کردند و هیچ حقی در ارث و حقوق برایشان قائل نبودند و دوم پسر بچه بود که حتی بزرگانشان تا به سن چهل الی پنجاه سالگی نمی رسیدند حق اظهار نظر در هیچ موردی را نداشتند و سوم بردگان و کنیزان بودند که هیچ ارزش و بهائی برای آنان در جامعه آن روز وجود نداشت و حضرت محمد (صلوات اله علیه) از همان اول با کسانی قیام الهی خود را شروع کرد که در نظر حاکمان و مردمان جامعه آن روز بر اساس یک سنت دیرینه این سه مورد را اصلا در جامعه به حساب نمی آوردند ، پس می بینیم که پیامبر ما حضرت محمد (صلوات اله علیه) چه رنج ها که در راه اعتلا و برپایی دین مبین اسلام نکشیده اند ، بزرگترین و پاک ترین و مطهرترینِ درود و رحمات خداوند قادر متعال بر محمد و خاندان پاک و مطهر ایشان باد (اللهم صل على محمد وآل محمد وعجل الفرجهم) آمین یا رب العالمین - به امید فرج آقایمان قائم آل محمد ( حضرت مهدی موعود (ع) ) انشالله